Salontafelsets

Salontafelsets

Wat is een bijzettafel?

Een bijzettafel is een lage tafel dat meestal gebruikt wordt om kleinere voorwerpen op te zetten. Ook dient dit tafeltje  om bijvoorbeeld een glas, kopje of bord op te zetten. Salontafelsets zijn zeer flexibele meubelstukken en kunnen niet alleen als salontafel gebruikt worden, maar dienen vaak ook als nachtkastje. Dit maakt de salontafelset een onmisbaar en multifunctioneel meubelstuk. Bij KNOD Creates vind je eikenhouten salontafelsets, zoals ronde bijzettafels, organische salontafelsets en vierkante salontafelsets.

Verschil bijzettafel of salontafel

Ga je voor een bijzettafel of een salontafel? Een bijzettafel is kleiner en meer bedoeld als mobiel meubelstuk. Hierdoor kan een bijzettafel wel gebruikt worden als salontafel, maar een salontafel niet als bijzettafel. Ook heeft een salontafel vaak opbergruimte, iets dat een bijzettafel niet heeft. Een bijzettafel is een ideale tafel die overal bij geschoven kan worden. Zo kun je deze voor de bank zetten, maar ook op de slaapkamer naast het bed. Een bijzettafel is dus een multifunctionele tafel.

Functie bijzettafel

De meest voor de hand liggende plek voor een bijzettafel is de woonkamer. Maar ook in andere ruimtes komt de bijzettafel goed tot zijn recht, zoals als nachtkastje in de slaapkamer of juist naast het bad in de badkamer. Met een bijzettafel kun je dus alle kanten op.

Industriële bijzettafels

Hout en metaal zijn veel gebruikte materialen voor een bijzettafel. Wanneer je deze twee materialen combineert, ontstaat de industriële stijl. Industriële bijzettafels bestaan uit een (eiken)houten tafelblad met metalen poten. Het voordeel van industriële bijzettafels is dat deze in ieder interieur passen, van modern, tot klassiek, tot landelijk.

Vormen bijzettafels

De bijzettafels van KNOD Creates zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals rond, vierkant, rechthoekig of ovaal. Ook vind je bij ons bijzettafel sets, wat betekent dat je meerdere bijzettafels in dezelfde vorm, maar in verschillende afmetingen koopt.

Bekijk en kies hier je favoriete eiken bijzettafel!