Eiken Tafels Onderhoud & Tips

Met eiken kun je echt elke kant op!

Eiken tafels zijn een echte aanwinst voor je interieur en gemakkelijk in het onderhoud. Een eiken houten tafel zorgt voor warmte en sfeer in je woning passend binnen jouw woonstijl. Alle eiken tafels van Van KNOD Creates maken we op maat in de gewenste vorm, van grote tot kleine eiken tafels en van ovaal tot rond of vierkant.

TafelConfigurator

Met de tafelconfigurator kies je altijd voor jouw droomtafel, passend bij jouw wensen en je interieur.
De mogelijkheden met eikenhout zijn eindeloos. We inspireren en verrassen je graag. Onze tafels zijn
duurzaam, gemaakt van hoogwaardig eikenhout en hebben een lange levensduur inclusief garantie.

Onze eiken tafels zijn afgewerkt met een beschermende laklaag, daardoor is deze gemakkelijk te onderhouden en minder kwetsbaar voor o.a. kringen. Dit wil niet zeggen dat er geen kringen in kunnen komen.
Het is van belang om vooral de eerste 14 dagen na het installeren van je nieuwe tafel,
deze met zorg te behandelen en gebruik te maken van onderzetters. Reinig de eerste 2 weken het tafelblad alleen met een droge doek. De lak krijgt op die manier de tijd om goed uit te harden. Hierna kun je de tafel schoonmaken met een licht vochtige doek, daarna goed drogen met een droge doek om vochtschade te voorkomen.

Onderhoudstips

• Voor het onderhoud van je nieuwe tafel zijn verzorgingssets verkrijgbaar bij je dealer.

• Door gebruik te maken van onderzetters voorkom je kleine gebruikssporen.

• Plaats NOOIT hete voorwerpen zonder onderzetter op de tafel.

• Plaats je tafel bij voorkeur niet in rechtstreeks zonlicht. Dit kan leiden tot verkleuringen.

• Plaats de tafel NIET tegen een radiator, kachel of andere warmtebronnen.

• Het werken van hout is een natuurlijke eigenschap van hout. Probeer daarom het klimaat in huis zo constant mogelijk te houden. De Optimale kamertemperatuur ligt tussen de 15º C en 25º C,
de juiste relatieve luchtvochtigheid tussen de 50 en 60%. Het juiste klimaat in huis voorkomt het werken van massief eiken, wat zich kan uiten in veranderen van vorm en omvang, waardoor de lijmnaden verschuiven en een blad hol of bol kan gaan staan.

• Bij een juiste luchtvochtigheid worden kromtrekken en scheurtjes tot een minimum beperkt. Tijdens de wintermaanden kun je dan ook het beste gebruik maken van een luchtbevochtiger of waterbakken aan of op de verwarming waarmee je krimpscheurtjes en het uitdrogen van het massieve hout voorkomt. De genoemde kenmerken kunnen ook geen reden zijn om dit als klacht te zien.

•Wanneer je accessoires op het meubel zet, verzet deze dan regelmatig. Zo voorkom je zichtbare verkleuringen.

•Eikenhout is een natuurproduct en zal na verloop van tijd altijd iets van kleur veranderen.
Uiteraard blijven wij garant staan in geval van productiefouten of anders dan genoemd. Mocht je toch problemen ondervinden met dit product, neem dan contact met ons op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *